Baby Q besmet met geelzucht

Print
Mechelen -

In Planckendael heeft de dierenarts geelzucht vastgesteld bij baby-olifantje Q. “Het is een symptoom van een storing in de werking van de lever en kan heel wat oorzaken hebben”, zegt woordvoerster Ilse Segers.

Dat baby Q aan geelzucht lijdt, werd inmiddels bevestigd door een bloedonderzoek. Het olifantje ging als gevolg daarvan vervellen. “Je kan het vergelijken met mensen die te lang in de zon hebben gelegen”, zegt dierenarts Francis. “Zijn opperhuid vervelt. Onze verzorgers geven hem aanvullend vitamines en mineralen en verzorgen zijn huid.”

“We hopen nog altijd snel een poging te kunnen doen om hem te laten opnemen in de kudde”, aldus Segers. “Een eerste stap in dit proces is het contact met mama May Tagu. Steeds in overleg met de Europese stamboekhouder en autoriteit op het gebied van de Aziatische olifant, doen we er alles aan om baby Q een olifantenleven te geven in de kudde. In zijn eentje heeft hij geen toekomst. Maar dit is een langdurig proces en het verloopt vaak in kleine stapjes en met ups en downs.”

”De situatie blijft dus kritiek en baby Q krijgt intensieve zorgen. Daarom is het ook mogelijk dat jullie eens enkele dagen niks van ons horen. Dieren en baby’s vragen namelijk heel wat tijd en geduld en soms moeten we een bepaalde stap die we zetten, een beetje tijd geven”, besluit de woordvoerster.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio