Pop-up Keekaroo maakt winkels mooier

Tot 29 mei toont Mieke Vermeiren wat ze voor commerciële instellingen kan betekenen in haar pop-upstore Keekaroo in het Merodecenter Foto: BERT DE DEKEN

Pop-up Keekaroo maakt winkels mooier

Print
Turnhout -

Theatervormgever Mieke Vermeiren uit Merksplas toont vier weken lang wat ze voor commerciële instellingen kan betekenen in haar pop-upstore Keekaroo. Die vind je in het Merodecenter.

Samen met centrummanager Dien Haemhouts had Mieke Vermeiren diverse panden in Turnhout bekeken, maar ze koos heel bewust voor een winkel in het Merodecenter voor haar pop-up. “Het lijkt me een mooie uitdaging om in deze ietwat louche buurt iets bruisend, jong en dynamisch op te zetten”, zegt ze. “Het pand biedt veel mogelijkheden. Er is zelfs plaats voor een terras. Daar ga ik deze week ook werk van maken.”

Wat Mieke Vermeiren in haar pop-upstore wil doen tot 29 mei, is moeilijk in twee woorden uit te leggen. Net als de verklaring van de naam van haar bedrijf: Keekaroo. “Keekaroo is een vogel”, schrijft Gert Van Ostaeyen op de website. “Hij heeft interesse voor slecht gekleden of wanstaltig gehuisveste vogels en streeft het hogere na.”

Mieke Vermeiren wil met Keekaroo haar ervaring als theatervormgever vertalen naar een commerciële omgeving. Op een bordplan -ze heeft ook een verleden als leerkracht- toont ze waar ze naartoe wil: “Dit aardbeitje wil verkocht worden. In dat ene saaie kraampje lukt dat niet, in het andere ben ik gepasseerd.”

Gepasseerd met passie, want dat typeert Mieke Vermeiren wel. Ze wil events, beurzen, bedrijfsfeesten en zelfs hele winkelinrichtingen een smoel geven.

Lees woensdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen, editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio