Celebs

Kunstkenners niet mals voor Olga’s schilderijen

Print

Drie Belgische kunstkenners onder wie Jan Hoet Junior hebben de eerste schilderwerken van Olga Zelenko , bekend uit het Vier-programma ‘The Sky is the Limit’, beoordeeld in TV Familie. En zij waren allesbehalve mals.

De schilderijen van de 32-jarige blondine, die op het eerste zicht lijken op de popart van Andy Warhol, kosten tussen de 125 euro en 1.200 euro. Maar dat geld zijn ze volgens de drie kunstexperts die het weekblad contacteerde niet waard.

Volgens Jan Hoet Junior zijn haar schilderijen geen kunst. ‘De doeken zijn niet mooi en zeker geen goede investering’, klinkt het. Ook zijn concullega’s Bruno Speybrouck, bekend van het VTM-programma ‘Rijker dan je denkt?’, is streng. Hij zegt dat Olga te veel profiteert van haar BV-status en te veel wil verdienen met haar werken. ‘Dit zijn waardeloze reproducties’, zegt hij. Peter Bernaerts van het gelijknamige Antwerpse Veilinghuis is ook niet enthousiast over de bewuste doeken. ‘Ze zijn niet origineel en technisch gezien zijn de schilderijen niet goed gemaakt’, zegt hij.

NIET TE MISSEN