Ontmoetingscentrum ’t Fortun heropent

Fortun Foto: Fortun

Ontmoetingscentrum ’t Fortun heropent

Print
Laakdal - Kurt en Geert van ’t Buurthuis in Veerle-Heide heropenen 't Fortun in Groot-Vorst op vrijdag 8 mei. Op 8,9 en 10 mei zijn er opendeurdagen met doorlopend degustaties van streekbieren en wijnen. Er is ook een speelgoed-expo.

“Onze drankkaart zal hetzelfde zijn als in het 't Buurthuis, ongeveer 140 soorten”, zegt Kurt. “Tijdens de opening  degusteren we verschillende streek- en andere bieren en wijnen en zijn er natjes en droogjes voorzien. Samen met ons team gaan we beide zaken combineren. Wij gaan er  geen eten serveren, enkel wat belegde broodjes en verse soep."

Vanaf het openingsweekend organiseert vtbKultuur Laakdal in 't Fortun de tentoonstelling ‘Expo ‘Binnen spelen, buiten spelen. Geen vervlogen droom.’ Deze tentoonstelling werpt een blik op 100 jaar spelen. Van 1900 tot nu. Speelgoed vertelt over het wel en wee van onze samenleving, over welvaart en armoede, over jongens en meisjes, over leren en spelen, zelfs over oorlog en vrede. Deze tentoonstelling schetst een treffend tijdsbeeld. Soldaatjes verschijnen en verdwijnen. Treintjes, rakketten en barbies komen tevoorschijn. De tentoonstelling loopt in samenwerking met het Speelgoedmuseum in Mechelen en is gratis te bekijken van 8 mei tot en met 8 juni.

‘t Fortun is open maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 11u tot 23u. Donderdag is ’t Fortun gesloten; zaterdag van 10u tot 23u en zondag van 10u tot 20u.

Meer info: tentoonstelling: www.vtbkultuur.be/laakdal - 0473-44 75 63

buurthuis.fortun@gmail.com

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio