Burgemeester gaat kopje onder in riool

Print

André Van de Vyver. Foto: Stefaan Van Hul

Zwijndrecht -

In het kader van de militaire oefening Clean River werd de Zwijndrechtse burgemeester maandagnacht vanuit Antwerpen geëvacueerd. ‘Clean’ verliep dat nochtans niet...

“Heel leerrijk, uiteindelijk ook wel aangenaam, maar voor mij zat er een reukje aan”, kon burgemeester André Van de Vyver (Groen) dinsdagnamiddag het gebeuren van maandagnacht al wat relativeren. Vermits het 11de Genie van Burcht tijdens zijn vijfdaags manoeuvre zwaar inzet op evacuatieoefeningen, werd de Zwijndrechtse burgemeester gevraagd of hij met enkele familieleden een nachtje wou meespelen als figurant. In het spel is er een conflict tussen ‘Antwerpia’ en ‘Flandria’, Van de Vyver zou daarom in Antwerpen door commando’s van het 11de Genie worden opgepikt en naar Zwijndrecht worden geëvacueerd. De Antwerpse ‘woning’ van het gezin was het ingangsgebouw van de ruien op de Suikerrui.

Na enkele uren doken bij de ‘woning’ in het nachtelijke noodweer plotseling de geïnfiltreerde commando’s op. Die loodsten de familie snel naar een rioolingang om meteen in de ruien te verdwijnen. De commando’s vorderden met de geëvacueerden enkele honderden meter onder Antwerpen via de ruien. “Maar toen we in de buurt van het Klapdorp, ons eindpunt, kwamen, struikelde ik. Ik plonsde in het water en ging kopje onder. Daarbij heb ik me wel wat bezeerd. Kleddernat en stinkend ben ik uit het water gekropen. Even later zijn we via een riool­ bovengronds gekomen waar een camionette ons stond op te wachten om ons naar de kaai bij het Loodswezen te brengen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio