Copiloot ‘oefende’ rampvlucht Germanwings

Print

De copiloot die in maart een vliegtuig van Germanwings liet neerstorten in de Alpen, zou zijn manoeuvre al geoefend hebben bij een eerdere vlucht. Dat bericht de Duitse krant Bild.

Op 24 maart stortte vlucht 4U 9525 van Germanwings van Barcelona naar Dusseldorf neer in de Franse Alpen. Alles wijst erop dat copiloot Andreas Lubitz de deur van de cockpit op slot deed toen de piloot buiten was en nadien het vliegtuig liet neerstorten. De 150 inzittenden kwamen allemaal om.

Bild zegt nu informatie te hebben van bronnen dicht bij het Franse agentschap BEA dat de ramp onderzoekt en die wijst erop dat Lubitz al ‘geoefend’ had om het toestel snel te laten dalen op de vlucht van Dusseldorf naar Barcelona eerder op diezelfde dag. Het rapport dat Bild kon inkijken zou het hebben over een ‘gecontroleerde daling die minuten duurde en waarvoor er geen gerechtvaardigde verklaring was’.

Lubizt had in het verleden aan ernstige depressies geleden en zou, volgens gegevens die men op zijn computer aantrof, informatie over zelfdoding opgezocht hebben. Onderzoekers vonden ook (verscheurde) ziektebriefjes die aangaven dat hij niet hoorde te vliegen op de dag van de tragedie.

MEEST RECENT