VS loven 20 miljoen dollar uit voor inlichtingen over IS-leden

Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / US STATE DEPARTMENT

VS loven 20 miljoen dollar uit voor inlichtingen over IS-leden

Print

De Verenigde Staten loven een beloning van 20 miljoen dollar (bijna 18 miljoen euro) uit voor tips die naar belangrijke leden van de jihadistische terreurorganisatie IS (islamitische staat) leiden. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Volgens de mededeling van het State Department zal 7 miljoen dollar worden uitbetaald voor informatie over Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli. Hij is volgens Washington een vooraanstaande IS-leider en de voormalige rechterhand van Abu Musab al-Zarqawi, de vroegere leider van al-Qaida in Irak.

Daarnaast wordt nog vijf miljoen dollar beloofd voor tips over IS-woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani en over Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, die de operaties in het noorden van Syrië leidt en ook toezicht houdt op de IS-gevangenis in al-Tabqa. In die gevangenis worden wellicht meerdere buitenlandse gijzelaars gevangen gehouden.

Inlichtingen over Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-Awni al-Harzi - die beschouwd wordt als fondsenwerver en die ook de leiding over de organisatie heeft aan de Turks-Syrische grens - zijn dan weer drie miljoen dollar waard.

MEEST RECENT