Geelse actrice speelt opnieuw Angèle in 'Thuis'

Print

Lut Hannes. Foto: Joren De Weerdt

Geel -

Angèle is terug in Thuis. Opnieuw is het Lut Hannes (60) die na een lange stilte gestalte geeft aan de zus van Simonneke. “Ik heb mijn tv-werk destijds bewust op een laag pitje gezet”, zegt de Geelse.

Het was negen jaar geleden dat Angèle zich nog liet zien in Thuis. Eind april dook ze plots weer op, in de aanloop naar het langverwachte antwoord op de vraag wie de moeder was van Sam.

“Ik heb uitgesteld gekeken, omdat ik op vakantie was in Frankrijk”, zegt actrice Lut Hannes. “Ik schrok me een aap. Een mens wordt ouder, zo confronterend! (lacht) Die eerste scène werd bovendien opgenomen in een veranda met hard daglicht. Als de camera dan pal voor je neus staat, zie je elke rimpel in je gezicht.”

Dat Angèle al voor de derde keer zou opduiken in Thuis, wist Lut al sinds vorig najaar. “Maar er werd me op het hart gedrukt om dat niet te verklappen. Alleen mijn moeder en mijn man wisten het. Maar zelfs hen heb ik niks verklapt over het verhaal. Ik ben sowieso niet iemand die dingen gaat rondbazuinen.”

Hannes was niet verrast dat men haar weer nodig had. “In ons vak is het normaal dat je plots telefoon krijgt voor een rol. Eerst zag ik er wat tegenop. Ik had mijn jaar met Carte Postale, mijn zoldertheater in Geel, al ingepland. Plots moest ik dat zien te combineren met Thuis. Maar ik wou het zeker graag doen. Met Marleen Merckx, die Simonne speelt, klikt het zeer goed, al hadden we vroeger meer scènes samen dan nu.”

INFO

Thuis, om 20.10u op Eén. Info over Carte Postale op www.cartepostale.be

Lees woensdag het volledige interview met ‘Angéle’ in Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT