Faim pronkt met opvallend terras

Foto: Koen De Beuckelaar

Faim pronkt met opvallend terras

Print
Edegem -

Lunchzaak en kookatelier Faim beschikt sinds enkele dagen over een opvallend nieuw terras. In 2017 wil de gemeente Edegem het Kerkplein nog extra leven inblazen met een volledige heraanleg.

Al vier jaar baten de broers Maarten en Thomas Ceusters aan het Kerkplein de eetzaak Faim uit. Aanvankelijk was het enkel een kookatelier met mogelijkheid tot private dining. Maar sinds februari is Faim ook een echte lunchzaak.. De broers Ceusters hebben hun zaak sinds enkele dagen uitgebreid met een mooi en ruim terras, dat plaats biedt aan een veertigtal eters.

Aanvraag ingediend

Het opvallende terras omvat niet alleen een groot deel van het voetpad, maar ook een deel van de rijweg. “We waren er al een jaar over aan het praten, maar in februari dienden we effectief een aanvraag in bij de gemeente", zegt Thomas.

“Nadat zowel brandweer als politie een positief advies uitbrachten, kregen we groen licht voor dit experiment. Voor ons is dit terras een geweldige aanwinst. Bij goed weer kunnen onze lunchers er tot 16 uur in de zon zitten. Op die manier hopen we extra klanten aan te trekken. Als het echt te druk dreigt te worden, kunnen we de hulp inroepen van onze net gepensioneerde vader.”

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio