triatlon

BK ploegentriatlon Mets Belgisch kampioen met Atriac Denteneer 24ste in Antalya

Print

Voetbal

Play-off 2

KV Mechelen KV Mechelen kan zaterdag op de slotspeeldag van Play-off 2 niet rekenen op Edin Cocalic. De Bosnische verdediger werd gisteren ook in hoger beroep veroordeeld tot één speeldag schorsing voor zijn rode kaart tegen KRC Genk. Sheldon Bateau werkte gisteren zonder problemen de groepstraining af.

Eindronde 2de klasse

Lierse De schade aan de bil bij Karim Hafez bleek gisteren mee te vallen, maar toch blijft de flankverdediger een twijfelgeval voor de uitmatch van morgen in Eupen. Hafez zal vandaag proberen deels aan te pikken bij de groep, maar pas donderdag zal een beslissing genomen worden. Capdevila laat vandaag een scan nemen van de knie. Nwofor dreef het individuele werk verder op. De beloften van Lierse staan op een zucht van de titel in play-off 1 na een 1-0 thuiszege tegen RC Genk. Lierse heeft maandag bij ZulteWaregem een punt nodig om zeker te zijn van de eerste plaats.

Atriac (met Mechelaar Tom Mets en Lierenaar Thomas De Vleesschouwer) won op 1 mei in Izegem het BK ploegentriatlon. Tom Mets, Sven Strijk, Tim Van Hamme, Koen Veramme, Wannes Swinnen, Lander Dircken en Thomas De Vleesschouwer hadden 58’47” voor hun ‘ploegentijdrit’ van 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen nodig. Daarmee waren ze met voorsprong de beste ploeg. De winnaar van vorig jaar, SMO - met in hun rangen onder andere Blauwbergenaar Willem Brems - eindigde op vijftig seconden van Atriac als tweede. Het jonge team van KTT Zamaro-Triper4mance (met Nijlenaar Tom Sueters en Arno Nackaerts uit Sint-Katelijne-Waver) kaapte het brons weg. Ook het Mechelse triatlonteam SP&O deed het behoorlijk. Ondanks het ontbreken van Jonathan Wayaffe (aan het werk in de ETU van Antalya) behaalden ze de elfde plaats op 131 ploegen.

Peter Denteneer eindigde in de ETU (Europabeker) in het Turkse Antalya als 24ste in totaal en als beste Belg. Na een sterk zwemonderdeel (750m) kon de Rijmenammenaar zich in de kopgroep nestelen bij het fietsen (40 km). Hij begon in gunstige positie aan de afsluitende 10 km lopen. Maar tegen de supersterke Britten en Russen had hij geen verweer. Uiteindelijk eindigde de 25-jarige kwartspecialist 24ste in 1u48’32” op ruim 4 minuten van de winnaar.

MEEST RECENT