Volleybal 1ste provinciale (v)

FH Nijlen toch naar divisie

Print

De vrouwen van FH Nijlen zaten vorige week nog in zak en as nadat ze naast de top twee grepen en zo gedoemd leken opnieuw een seizoen in eerste provinciale te moeten ondergaan, maar zondag volgde opperste euforie na het winnen van de eindronde en de bijhorende promotie naar tweede divisie.

‘Het was me de week wel’, aldus een duidelijk opgeluchte coach Steven Jacobs. ‘Toen we vorige week beseften dat we titel en promotie mochten vergeten, kwam dat hard aan. We speelden een prima heenronde, maar gaven in de terugronde een bonus van zeven punten uit handen. Dat deed pijn, vooral omdat we wisten dat we beter konden. De laatste weken haalden we nog wel een 10 op 12 maar dat volstond dus niet. Ik was vorige week dan ook al volop bezig met de voorbereiding op een extra seizoen eerste provinciale, toen het verlossende telefoontje kwam dat we het tweede geklasseerde Hellvoc, dat afzag van deelname, mochten vervangen.

Het kostte me weinig moeite om de groep te motiveren, al was onze start zondag redelijk aarzelend. Na winst van de kapitale derde wedstrijd volstond setwinst in de slotwedstrijd. Iets wat lukte met dank aan de youngsters Robine Peeters en Lindsey Vercammen. We wilden omwille van de vele opkomende jeugd hogerop en zijn daarin geslaagd. We hebben laten zien dat we sportief thuis horen in divisie.’

Meer sportnieuws