Sp.a Deurne pleit voor herinvoering fietsdag voor werknemers

Foto: Dirk Kerstens

Sp.a Deurne pleit voor herinvoering fietsdag voor werknemers

Deurne -

Sp.a Deurne pleit voor de herinvoering van de fietsdag voor werknemers, dat dit jaar door het Antwerpse stadsbestuur geschrapt werd. De partij voerde dinsdag actie aan het districtshuis van Deurne en deelde koffiekoeken uit aan fietsende werknemers.

Gisteren zou normaal de 19de editie van de Fietsdag voor werknemers zijn doorgegaan. Een evenement, dat achttien jaar lang door de stad Antwerpen werd georganiseerd om fietsers te belonen en mensen aan te moedigen om met de fiets naar het werk te rijden. In april besliste het stadsbestuur de fietsdag te schrappen, omdat “alleen de overtuigden bereikt werden”. “Onbegrijpelijk”, zegt Frank Geudens, fractieleider voor sp.a in de Deurnese districtsraad. “De fietsdag kan een steun zijn voor mensen die naar het werk fietsen en een extra motivatie voor de nieuwe fietsende werknemers.”

Sp.a Deurne wil de fietsdag herinvoeren en zal daarvoor pleiten op de volgende districtsraad. Geudens diende een voorstel tot beslissing in en wil daarmee budget vrijmaken om vanaf volgend jaar, op de eerste dinsdag van mei, de fietsdag opnieuw te organiseren in Deurne. “We willen de werknemers een ontbijt aanbieden aan het districtshuis en hen een kleine ‘fietsattentie’ geven”, aldus Geudens. “Als de stad het niet wil, kunnen we dat als district toch op ons nemen.”

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio