Schoten toont zich solidair met holebi’s

Schoten toont zich solidair met holebi’s

Print
Schoten -

Op de hoek van de Paalstraat en Sint-Cordulastraat, middenin het centrum van Schoten, wappert sinds deze week een grote regenboogvlag. De vlag, het symbool van de holebibeweging, werd er gehangen door het gemeentebestuur als teken van officiële deelname aan de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie, die op 17 mei plaatsvindt.

“We vinden het belangrijk om hier aan mee te werken en een statement te maken”, vertelt schepen voor Gelijke Kansen Iefke Hendrickx (N-VA). “Schoten is lang niet de enige gemeente die zich dezer dagen solidair toont met de holebi’s en transgenders. Al 301 lokale besturen, waaronder al die van de provincie Antwerpen, zegden toe de vlag te zullen uithangen, ten laatste op 17 mei. Het initiatief komt van de Vlaamse koepelvereniging Cavaria.

In Schoten, waar de actie onderwerp van gesprek was op lokale Facebook-groepen, werd de regenboogvlag alvast stevig omarmd door honderden mensen. “Vergeet Mechelen met z’n holebibomen. Wij hijsen trots onze vlag”, aldus Kayleigh Spruce.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio