Pijnpatiënte doet emotionele oproep: “Er moet toch een dokter bestaan die me kan helpen?”

Foto: JHS

Pijnpatiënte doet emotionele oproep: “Er moet toch een dokter bestaan die me kan helpen?”

Print
Bornem -

Chrisje Segers uit Wintam (Bornem) leeft al 25 jaar met helse pijnen in haar (onder)rug en bekken. Na negen operaties is de pijn nog toegenomen. Ze heeft nu een filmpje op de sociale media geplaatst waarin ze een oproep doet naar dokters die haar kunnen helpen.

25 jaar geleden kreeg Chrisje Segers (54) last van hevige pijn in haar rug. Een dubbele hernia was de diagnose. De vrouw probeerde een operatie zo lang mogelijk uit te stellen maar ging in 1999 toch onder het mes. “Ik wou van die pijn af en daarom zette ik die stap. Maar na de operatie was de pijn niet verdwenen. Integendeel zelfs. De voorbije vijftien jaar is de last alleen maar erger geworden”, zucht Chrisje. “Ik onderging ondertussen al negen zware operaties. Maar niets hielp. De toestand is nu zelfs zo erg dat ik al 2,5 jaar plat lig. De enige verplaatsingen die ik nog doe zijn die naar het ziekenhuis en terug. Meer kan ik niet. Als ik beweeg is de pijn niet te harden. En ik heb een hoge pijngrens.”

Enkele dagen geleden kreeg Chrisje van het universitaire ziekenhuis in Leuven te horen dat men haar niet van haar pijn kan afhelpen. “Ze hebben me gezegd dat ik de situatie moet aanvaarden en ermee moet leren leven. Maar dat weiger ik. Ik leg me daar niet zomaar bij neer. Er moet toch een oplossing bestaan om me van mijn helse pijnen af te helpen?”

Filmpje

Chrisje is ten einde raad en plaatste een filmpje op de sociale media. In het filmpje legt ze haar situatie uit en doet ze een oproep naar een dokter of lotgenoten die haar in contact kunnen brengen met een arts die haar pijn draaglijker kan maken.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio