© Frederik Beyens

Zo moeder, zo dochter

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de liefste mama van het land? CittA zocht het antwoord bij vier bekende jonge vrouwen die hun mama ­letterlijk de spiegel voorhielden. Het resultaat zijn vier eerlijke gesprekken, soms ­confronterend, maar vooral recht uit het hart.

hvanthienen

Charlotte Leysen en haar mama zijn als twee druppels water, uiterlijk en ook wel innerlijk. Naast hun liefde voor ­bodycrèmes en gezellig kletsen, delen ze ­beiden hun interesse in de wereld. “Ik kon moeilijk naast de Kempense kerk­toren blijven wonen”, zegt mama Rit.

Rit groeide op in Lille en ­verhuisde later naar Schoten. Ze is trots op haar Kempense roots, maar heeft al haar hele leven de drang om de wereld te verkennen. “Veel van mijn ­vriendinnen bleven rond de kerktoren van Lille wonen en bouwden er hun leven op. Ik, en ook Charlotte, voelen ons toch wel anders op dat vlak. Wij zijn geen doorsneevrouwen”, zegt Rit. “We ­hebben beiden een drang om de wereld te verkennen en mensen te ontmoeten. Ik vind mezelf ook vrij zelfstandig. Ik verblijf jaarlijks enkele weken alleen in het buitenland voor mijn vrijwilligerswerk.”

Ook Charlotte, die werkt als wrapster bij Ketnet, kan moeilijk lang op dezelfde plaats blijven. Op twintigjarige leeftijd mocht ze van haar ouders in New York gaan wonen en daarna verbleef ze ook enige tijd in Tilburg. “Nu heb ik hier mijn appartement in Antwerpen, maar het is goed mogelijk dat ik binnen twee jaar voor een andere plek kies. Zekerheid kan soms saai zijn”, zegt ze. “Al heb ik wel graag structuur en orde. Op dat vlak verschil ik wel met mijn mama die slordiger is.” “En jij bent vooral een avondmens”, vult Rit aan. “Ik kan écht genieten van de ochtend. Ik vind het zalig om rond te wandelen in Antwerpen wanneer de hele stad nog slaapt.”

Lees het volledige gesprek en ook de verhalen van Véronique Leysen, An Van den Broek en Slongs Dievanongs dit weekend in CittA, gratis bij Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio