© smb

Seraing United wint beroep tegen Belgische Voetbalbond en blijft in tweede

Tweedeklasser Seraing United heeft maandagmiddag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn gelijk behaald in het licentiedossier. De beroepsprocedure die de club had aangespannen tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die Seraing een licentie betaald voetbal had geweigerd, werd door de club gewonnen. Dat wil zeggen dat Seraing United niet verplicht moet degraderen naar derde klasse.

‘Na donderdag verschenen te zijn voor het BAS, hebben we maandagochtend de bevestiging gekregen dat de licentie ons wordt toegekend’, klinkt het maandag in een persbericht op de website van de club. ‘We zijn dus heel blij te kunnen stellen dat Seraing ook volgend jaar in tweede klasse zal uitkomen. Zelfs al heeft onze directie nooit getwijfeld aan een goede afloop, toch zijn we heel blij met deze beslissing. Nu kunnen we ongestoord aan de voorbereiding op volgend seizoen beginnen.’

De club bedankte verder ook alle mensen die ‘meegewerkt hebben aan het licentiedossier’ en liet ook weten dat er met onmiddellijke ingang werken aan de grasmat van start gaan. ‘Om volgend seizoen optimaal in tweede klasse te kunnen starten.’ Seraing speelt vrijdagavond 8 mei overigens op het veld van Engis een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Sprimont.

MEER OVER RFC Seraing

Meer voetbalnieuws