Wat doet Sinterklaas op deze lentedag in het stadhuis?

Vreemd tafereel maandagochtend aan de Antwerpse Grote Markt. Heel wat joelende kinderen stonden er Sinterklaas op te wachten. Nee, de Sint had zich niet van seizoen vergist. De goedheiligman bracht uitzonderlijk in mei een bezoekje aan Antwerpen voor de opnames van de nieuwe Sinterklaasfilm Ay Ramon!, onder regie van Stijn Coninx met een scenario van Hugo Matthysen. Er wordt al sinds april gedraaid voor de prent, die gepland staat voor het najaar.
Print

“De Sint laat me niet los”, lacht Hugo Matthysen, die ook al scenario’s schreef voor de originele reeks Dag Sinterklaas in 1993 met Bart Peeters en sindsdien ook mee de intredes van de goedheilig man verzorgt. Opvallend: de kinderen riepen nog altijd om Zwarte Piet, en niet om ‘Piet’ of andere voorgestelde omgangsvormen. “De heisa rond zijn figuur is in ons land eigenlijk nog goed meegevallen”, vindt Matthysen. “Ik heb niet het gevoel dat er hier zoveel gedoe om is geweest.”

Verder liet Matthysen zich het tafereel welgevallen. “Eenmaal het draaien begint, is mijn job eigenlijk gedaan. Dan loop ik hier wat rond als toerist. Verder is het fijn om te zien dat het allemaal zo goed loopt, onder deskundige regie van Stijn.”

 

Bekijk hier ook een video van de 'blijde intrede'

 

 

Nu in het nieuws