© Patrick Hattori

Ervaar zonsondergang eens op de Sint-Romboutstoren

Bij valavond genieten van de zonsondergang op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Voortaan kan het tijdens het toeristisch seizoen elke laatste zaterdag van de maand.

Sven Van Haezendonck

De toren bij zonsondergang is een initiatief van Buitengewoon Mechelen en de toeristische dienst van de stad. Patricia Gobien en haar man Peter Meuris, die stadsgids is, lanceerden recent met Buitengewoon Mechelen ook al De Gidsfiets.

“Het zijn twee Mechelaars met een passie voor hun stad, die buitengewone plaatsen willen laten ontdekken en ervaren”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen). Hij is blij met de vele initiatieven. “Sinds dit voorjaar schieten de initiatieven rond onze toren als paddenstoelen uit de grond. Ik moedig dat aan”, stelt hij.

Nog mooier dan anders

De tocht met zonsondergang start op het thuisadres van Peter en Patricia, op het Jef Denynplein. Vanaf daar gaat het naar de Sint-Romboutstoren, om de 538 treden te beklimmen. De beloning is een adembenemend zicht op Mechelen en de ruime omgeving vanop de skywalk. “Het wordt nog mooier als je hierbij de zon ziet ondergaan over de stad, met een hapje en een drankje”, vertelt Peter.

De tochten vinden plaats op 30 mei, 27 juni en 25 juli, telkens om 20u. Op zaterdag 29 augustus tijdens Maanrock begint de tocht al om 19u en op 26 september om 18u. Tot 15 personen kunnen mee. Deelnemen kost 16 euro. (svh)

uit@mechelen.be , 070/22.28.00

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners