© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zennester 50 jaar: feestweekend op komst

Voetbalclub Zennester Hombeek bestaat vijftig jaar. De club werd gesticht aan de toog van de toenmalige café De Kroon, op de Mechelseweg. Een halve eeuw later voetballen ze met 21 ploegen en 250 spelers in competitie. De club heeft een eigen voetbalveld, koestert geen kampioenen dromen maar wil in de landelijke deelgemeente van Mechelen een familieclub blijven.

PH

“Voetballers die geld willen verdienen moeten andere oorden opzoeken. Hier primeert sport voor Hombeekse jongeren die we een prima opleiding willen geven in een uitstekende accommodatie”, luidt het bij Zennester. “In tweede provinciaal hebben we twee seizoenen gevoetbald, maar daarna werd het een zweven tussen derde en vierde provinciaal en dat zal wellicht de komende seizoenen ook zo blijven. We willen een familieclub bij uitstek blijven”, zegt huidig Zennester-voorzitter Thierry Lammar.

Praktisch

Het vijftigjarig bestaan van de club wordt vrijdag 22 mei om 20u ingezet met een Zennester Quiz. Inschrijven kost 15 euro per ploeg en gebeurt via zennesterquiz@zennester.be. Zondag 24 mei heeft om 16u een galawedstrijd plaats tussen oud-spelers van Zennester.Om 18u is er een receptie en een diner. Voor animo zorgen Paul Severs (23u) en Willy Somers (24u). Aansluitend wordt er de nacht door gefeest op een fuif. Alle activiteiten vinden plaats op de terreinen van Zennester, Boomkensstraat, Hombeek. www.zennester.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio