Op culinaire ontdekkingsreis in Piemonte

Inge Boets en Caroline Van Cauwelaert in La Scoperta. Foto: Jan Van der Perre

Delicatessenzaak La Scoperta en luxereizen Alloux bundelen krachten

Op culinaire ontdekkingsreis in Piemonte

Print

In het najaar organiseren de Italiaanse delicatessenzaak La Scoperta op het Hopland en reisagent Alloux uit Mortsel een culinaire luxereis naar Piemonte.

La Scoperta brengt met dit initiatief haar eigen naam in de praktijk, want die betekent naast de ontdekking ook de ontdekkingsreis. “We zullen dus proeven van de typische smaken van Piemonte”, zegt Inge Boets van La Scoperta. Voor Inge Boets is deze reis de vanzelfsprekendheid zelve. Haar delicatessenzaak is trouwens gegroeid uit haar eigen nieuwsgierigheid naar steeds weer andere adresjes in Italië, naar producenten van delicatessen die ze nog niet kende. “Toen mijn zoon mijn auto een delicatessenwinkel op wielen noemde, wist ik dat het moment rijp was om La Scoperta op te starten”, lacht Inge. “Bovendien vragen steeds meer klanten me of ze niet eens kunnen meereizen op de volgende ontdekkingstocht.” Omdat Inge zelf geen vergunning in de reissector heeft, kwam de ontmoeting met Caroline Van Cauwelaert van luxereizen Alloux zeer gelegen. Caroline gaat in haar reisconcepten uit van de beleving die haar klanten wensen. “Ik vraag hen wat ze willen beleven, niet in de eerste plaats waar ze willen naartoe gaan”, legt van Cauwelaert uit. Samen brengen beide dames je van 27 oktober tot en met 1 november zes dagen lang van de meest exquise plekjes in Piemonte naar bijzondere tafels en betoverende hotels.

“Deze eerste reis die we samen ontwikkelen, organiseren we voor zes koppels. Als de reacties positief zijn, is dit zeker niet onze laatste samenwerking”, zegt Inge Boets. “Dat we niet met meer mensen onderweg kunnen zijn, heeft ook te maken met het beperkt aantal bedden in de hotels die we aandoen”, besluit Van Cauwelaert.

Zesdaagse van 27 oktober tot 1 november voor 2900 euro pp.

MEEST RECENT