Schepen Kennis schamper: "Ringland lijkt plots de nieuwe heilige graal"

Print

schepen Koen Kennis Foto: GVA

Antwerpen - Niet alleen in zaal De Roma in Borgerhout gingen de resultaten van de studies rond het overkappingsvoorstel van Ringland over de lippen. Ook in de Antwerpse gemeenteraad stond deze actuele kwestie op de agenda. De linkse oppositiepartijen hielden nogmaals een pleidooi voor het voorstel van Ringland. Het stadsbestuur wil dan weer beslist beleid uitvoeren, maar de resultaten van de studies ook rustig onderzoeken.

Groen-fractieleider Wouter Van Besien begon zijn betoog met een oproep aan burgemeester Bart De Wever. “Burgemeester, het is nu de tijd om de keuze te maken of u burgemeester bent van deze stad of voornamelijk partijvoorzitter. Het ziet er meer en meer naar uit dat die twee functies niet meer verenigbaar zijn. Het Vlaamse bestuursakkoord is niet compatibel met de noden in Antwerpen. Vlaanderen wil Oosterweel onverwijld uitvoeren. Stellen dat Oosterweel beslist beleid is, is de deur dicht doen voor Ringland. Uit liefde voor deze stad mag je dat niet doen. Bent u vanavond bereid om deze opening te laten?"

Niet burgemeester De Wever antwoordde op de vraag van Van Besien, maar wel mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). Hij verbaasde er zich over dat de oppositie zich meteen achter Ringland schaart nog voor het studierapport goed en wel is geanalyseerd. “In het verleden waren eerst Arup/Sum en later Meccano de heilige gralen, nu is Ringland plots de nieuwe droomoplossing”, stelde Kennis, die naar eigen zeggen niet te snel van stapel wil lopen. “Wij hebben de studies opgevraagd en gaan ze rustig onderzoeken”, aldus Kennis die stelt dat de stad zowel rekening houdt met het mobiliteitsaspect als met de leefbaardheid in de stad. “Wij willen kijken of het Ringlandverhaal te integreren valt, maar het BAM-tracé is beslist beleid. We kunnen niet blijven wachten omdat er steeds nieuwe alternatieven opduiken. Wij willen realiseren niet de ‘on hold’-knop ingedrukt houden.”

Wouter Van Besien was niet onder de indruk van de uiteenzetting van de schepen. "U gaat nu heel veel geld steken in een project dat er nooit zal komen. Het enthousiasme voor Ringland zal echter blijven en is niet te stoppen. Oosterweel valt niet te rijmen met Ringland.”

Herbeleef de gemeenteraad van maandag 27/04:

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio