KV Mechelen-speler Cocalic krijgt schorsingsvoorstel van één speeldag

Foto: JEFFREY GAENS

KV Mechelen-speler Cocalic krijgt schorsingsvoorstel van één speeldag

Print

Eersteklasser KV Mechelen moet het in zijn volgende wedstrijd - komend weekend op 2 mei thuis tegen Zulte Waregem - mogelijk zonder zijn Bosnische verdediger Edin Cocalic zien te rooien. De speler kreeg maandagochtend van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een schorsing van één speeldag en 400 euro geldboete voorgesteld, voor zijn rode kaart in de wedstrijd van afgelopen weekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de met 1-0 verloren wedstrijd op het veld van Racing Genk - afgelopen vrijdag - kreeg Cocalic een kwartier voor tijd een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut. De Bosniër haalde de doorgebroken Genk-spits Steeven Joseph-Monrose neer, en voorkwam zo de Genkse 2-0.

De sanctie die het Bondsparket wil opleggen is de normale sanctie voor zo’n ‘professionele’ overtreding, waarbij de fysieke integriteit van de tegenstander niet in het gevaar kwam.

Als KV Mechelen de sanctie aanvaardt, mist het de verdediger komend weekend op speeldag 5 van play-off II. In het andere geval moeten speler en club zich dinsdagmiddag gaan verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die de verdere strafmaat zal bepalen.

(belga)

Meer voetbalnieuws