© Joren De Weerdt

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Wever en partij halen 26.397 euro op voor Sterre

Burgemeester Bart De Wever liep samen met een 60-tal partijgenoten ten voordele van het Deurnese meisje Sterre. Het meisje van anderhalf jaar werd eind vorig jaar in een supermarkt in het oog gestoken met een schroevendraaier. De benefiet leverde de mooie som van 26.397 euro op voor de kleine Sterre.

GVA

“Als burgemeester probeer ik in geval van een ernstig misdrijf altijd langs te gaan bij de slachtoffers”, zegt De Wever. “Dat was ook dit keer het geval. De hele partij was ondersteboven van het voorval, en aangezien we net een nieuw goed doel zochten voor de 10 Miles, vroegen we de ouders of we hen financieel konden helpen.” Uiteindelijk zamelde de partij maar liefst 26.397 euro in. Een pak meer dan aanvankelijk gedacht.

“We hadden eerst een bedrag van 5 à 10.000 euro voor ogen, maar ronden uiteindelijk af op een veelvoud daarvan.” De steun was volgens de burgemeester massaal. “Heel wat Antwerpse bedrijven, maar ook mensen uit de rest van Vlaanderen toonden zich meteen bereid om een bijdrage te leveren. En zelfs uit Nederland liepen er meerdere stortingen binnen.” Op 3 mei overhandigt de N-VA de volledige opbrengst tijdens een benefiet aan de ouders van Sterre.”

1u43’

Vooraf hoopte De Wever een tijd van 1u35’ te lopen. “Mijn beste tijd was anderhalf uur, maar intussen ben ik een beetje aangedikt, wat zich wreekt tijdens het lopen.” Na afloop van zijn 16 kilometer bleek duidelijk dat De Wever diep was gegaan om zijn doel te behalen. “Vooral de Konijnenpijp was moordend”, hijgde hij. “De laatste kilometer heb ik er jammer genoeg niet veel plezier meer aan beleefd.”

Uiteindelijk klokte De Wever af op een tijd van 1u43’. Een stuk beter dan sportschepen en partijgenoot Ludo Van Campenhout, die de 16 kilometer afhaspelde in ongeveer 2 uur . “De laatste tijd heb ik vooral op andere sporten getraind”, zegt hij. “Door te zwemmen en te boksen heb ik wat spiermassa gewonnen, wat niet meteen ideaal is om te lopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lopers van Antwerpen