© Joren De Weerdt

Twee lopers op intensieve na Antwerp 10 Miles

Twee lopers zijn tijdens de Antwerp 10 Miles onwel geworden en moesten gereanimeerd worden. Het gaat om een man en een vrouw van 59 jaar.

inke

De vrouw werd onwel in de Waaslandtunnel, net op het moment dat de fietsploeg van het Rode Kruis ook aanwezig was in de tunnel. De hulpverleners zijn onmiddellijk gestart met reanimatie en kregen bijstand van de Rode Kruis-ziekenwagen en van de MUG. De vrouw is overgebracht naar het UZA waar ze op de intensieve zorgen wordt verzorgd.

Even later kwam een man – ook 59 jaar oud – vlak voor de Waaslandtunnel in de problemen. Een alerte omstaander snelde ter hulp om de man te helpen. De hulpverleners van het Rode Kruis waren snel ter plaatse en hebben ook hier de reanimatie opgestart tot de MUG arriveerde. De man verblijft tevens op intensieve zorgen in het UZA.

Tijdens de Ladies Run kwam een 57-jarige vrouw in moeilijkheden. Een cardioloog en een verpleegster die toevallig in het publiek stonden, dienden de eerste zorgen toe. Ook deze vrouw werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Minder verzorging

In totaal hebben de honderd Rode Kruis-vrijwilligers zondag een kleine 200 mensen verzorgd. Dat zijn er zestig minder dan vorig jaar. Het ging vooral om blaren, spierletsels en omgeslagen voeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lopers van Antwerpen