N-VA zamelt op 10 Miles 26.000 euro in voor Sterre

Ludo Van Campenhout en Ben Weyts. Foto: Ellen Bogaert

N-VA zamelt op 10 Miles 26.000 euro in voor Sterre

Print
Antwerpen / Linkeroever -

60 N-VA’ers die zondag deelnamen aan de Antwerpse 10 Miles hebben zich per kilometer laten sponsoren ten voordele van Sterre, de peuter die eind vorig jaar door een geestelijk gestoorde man werd aangevallen met een schroevendraaier in een supermarkt in Deurne. Ze zamelden op die manier 26.397 euro in, zo maakte de partij zondag voor aanvang van het loopevenement bekend.

Onder meer Antwerps burgemeester en partijvoorzitter Bart De Wever, Vlaams minister Ben Weyts en de Antwerpse schepenen Fons Duchateau en Ludo Van Campenhout liepen zondag mee.

De N-VA’ers die geld inzamelden voor Sterre liepen de 10 Miles met het onlangs gelanceerde Helfie-logo, maar deden dat naar eigen zeggen louter voor het goede doel en niet als campagnemiddel.

“Toen Bart (De Wever, red.) ons vertelde over zijn gesprek met de ouders van Sterre, waren we allemaal erg aangegrepen door hun situatie”, zegt schepen Fons Duchateau, tevens voorzitter van N-VA Stad Antwerpen. “Het kindje zal gedeeltelijk blind blijven en bij de aanval werden hersenstam en zenuwen geraakt. Het kampt dus nu al met fysieke problemen, maar er zijn ook nog heel wat zorgen voor de toekomst.”

Het ingezamelde geld moet de ouders helpen om de vele medische en juridische kosten te betalen, vandaag en in de toekomst. De voorbije jaren liep N-VA al ten voordele van de Special Olympics en het Zeepreventorium. “De Helfie is dus meer dan een slogan”, klinkt het. “We brengen ze al jaren consequent in de praktijk.”