Bart De Wever: "Ik ben uitgeput"

Burgemeester Bart De Wever gaf zondag eerst het startschot voor de Antwerp 10 Miles om vervolgens zelf als deelnemer de tunnels, pleinen en straten te trotseren. Hij finishte in 1 uur 34 minuten.

ELBO

De Wever stond zondag voor de derde keer aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles. "Ik zou graag mijn tijd onder anderhalf uur krijgen, maar allicht zal dat niet lukken", zei hij zaterdag nog aan Gazet van Antwerpen.

Het werd uiteindelijk 1'34". In 2013 deed hij de 16 km in 1 uur 30 minuten. "Ik was er vorig jaar niet bij. Bovendien weeg ik nu 5 à 6 kg meer en dat voel ik wel. Het was mijn doelstelling om een tijd van 1 uur 36 minuten te halen. Het is 1 uur 34 minuten geworden, dus dat is goed voor mij. Ik ga zo'n twee keer per week lopen, telkens zo'n 10 kilometer. De laatste kilometers waren ontzettend hard. Vooral het stuk in de Waaslandtunnel. Daar hebben ze iemand moeten reanimeren. Ik hoop van harte dat het goedkomt."

Ook Vlaams minister Ben Weyts, was er voor de eerste keer bij. "Meestal loop ik zo'n 6 km. Ik had het moeilijker verwacht. Ik voel me nog vrij fit", zei hij energiek aan de finish. "Alleen het lopen op asfalt vind ik altijd vrij zwaar."

N-VA zamelt op 10 Miles 26.000 euro in voor Sterre

© Ellen Bogaert

60 N-VA’ers die zondag deelnamen aan de Antwerpse 10 Miles hebben zich per kilometer laten sponsoren ten voordele van Sterre, de peuter die eind vorig jaar door een geestelijk gestoorde man werd aangevallen met een schroevendraaier in een supermarkt in Deurne. Ze zamelden op die manier 26.397 euro in, zo maakte de partij zondag voor aanvang van het loopevenement bekend.

Onder meer Antwerps burgemeester en partijvoorzitter Bart De Wever, Vlaams minister Ben Weyts en de Antwerpse schepenen Fons Duchateau en Ludo Van Campenhout liepen zondag mee.

De N-VA’ers die geld inzamelden voor Sterre liepen de 10 Miles met het onlangs gelanceerde Helfie-logo, maar deden dat naar eigen zeggen louter voor het goede doel en niet als campagnemiddel.

“Toen Bart (De Wever, red.) ons vertelde over zijn gesprek met de ouders van Sterre, waren we allemaal erg aangegrepen door hun situatie”, zegt schepen Fons Duchateau, tevens voorzitter van N-VA Stad Antwerpen. “Het kindje zal gedeeltelijk blind blijven en bij de aanval werden hersenstam en zenuwen geraakt. Het kampt dus nu al met fysieke problemen, maar er zijn ook nog heel wat zorgen voor de toekomst.”

Het ingezamelde geld moet de ouders helpen om de vele medische en juridische kosten te betalen, vandaag en in de toekomst. De voorbije jaren liep N-VA al ten voordele van de Special Olympics en het Zeepreventorium. “De Helfie is dus meer dan een slogan”, klinkt het. “We brengen ze al jaren consequent in de praktijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lopers van Antwerpen