Bart Swings maakt met startnummer 1 opwachting in skeelerpeloton

Foto: BELGA

Bart Swings maakt met startnummer 1 opwachting in skeelerpeloton

Print

Met startnummer 1 keert Bart Swings dit weekend terug in het skeelerpeloton. Tijdens internationale wedstrijden in het Duitse Gross-Gerau zal Swings zich zeker laten zien in een puntenkoers over vijf kilometer en een afvallingswedstrijd over de dubbele afstand.

Op de eerste wedstrijddag liet Swings het supersnelle werk over 300 meter tegen het uurwerk over aan anderen. Het Duitse talent Simon Albrecht won bij de mannen, de Colombiaanse Yersy Puello deed dat bij de vrouwen. Sandrine Tas, vorige week in Geisingen eerste in het algemene klassement, eindigde als twaalfde. Bij de mannen werd Niels Provoost dertiende. De beste Belgische klassering kwam op naam van juniore Stien Vanhoutte, die zesde werd.

Het is de eerste keer dat Swings dit seizoen meedoet aan een wedstrijd die deel uitmaakt van het circuit om de Europa Cup. Een week geleden probeerde de 24-jarige student de skeelers al uit bij een marathonrace in Zeeland. Swings geniet in Gross-Gerau heel wat aanzien. In het verleden won hij er vier keer achtereen het algemene klassement.

Voor de 37e editie van het internationale ‘Speedskating-Kriterium’ zijn 950 skaters uit 27 landen present. Op de deelnemerslijst staan alleen al bijna honderd Colombianen. Colombia is in inline skating het land dat mondiaal de toon aangeeft. In drie dagen worden in Gross-Gerau 185 races afgewerkt.

MEEST RECENT