Kinepolis ontruimd door ‘foutje’ werknemer

Foto: Google Street View

Kinepolis ontruimd door ‘foutje’ werknemer

Print
Luchtbal-Rozemaai -

Het bioscoopcomplex Kinepolis aan de Groenendaallaan werd vrijdagavond even ontruimd. Een foutje van een werknemer was de oorzaak van de evacuatie.

Een defecte rookmelder gaf vrijdagavond een alarmsignaal in het bioscoopcomplex Kinepolis aan het kruispunt van de Noorderlaan en de Groenendaallaan. Een medewerker van de cinemaketen besloot de koe bij de hoorns te vatten en het probleem op te lossen, dat liep echter niet zoals gepland. “De medewerker wilde de defecte rookmelder heropstarten”, legt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens uit. “Hij moet daarbij echter een verkeerde knop gemanipuleerd hebben. Daardoor werd de procedure voor een algemene ontruiming in werking gesteld.”

Filmliefhebbers zagen hoe hun film onderbroken werd en aan iedereen werd gevraagd in alle kalmte het complex te verlaten. Via een automatische verbinding met de kazerne op de Noorderlaan werd ook de brandweer gealarmeerd. De pompiers haastten zich ter plaatse en al snel werd duidelijk wat er aan de hand was. Het gebouw werd dan ook quasi onmiddellijk weer vrijgegeven.

Bezoekers die ondertussen nog niet naar huis waren vertrokken konden na een korte onderbreking terug naar binnen om verder van hun film te genieten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio