Geen tweede wereldtitel voor Mark Selby

Foto: Photo News

Geen tweede wereldtitel voor Mark Selby

Print

Anthony McGill heeft zich vrijdag in het Engelse Sheffield als eerste geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker. In de Crucible versloeg de 24-jarige Schot in de achtste finales titelverdediger Mark Selby met 13-9.

McGill, debutant in de Crucible, won de eerste twee frames en gaf hiermee meteen zijn visitekaartje af. Selby, ‘s wereld nummer één, won de drie volgende frames na breaks van 51, 65 en 87. McGill, dit seizoen kwartfinalist op het UK Championship, nam een 4-3 voorsprong met breaks van 74 en 73, waarna Selby gelijkstelde.

Hoogstaande partij

In de tweede sessie nam het nummer 32 op de wereldranglijst meteen een 6-4 voorsprong. Selby reageerde met een 120 break. De volgende twee frames werden gedeeld, maar McGill pakte de drie volgende frames. Met breaks van 125 en 54 werd het 10-6. McGill, die in de eerste ronde zijn landgenoot Stephen Maguire (WS-15) met het kleinste verschil had uitgeschakeld, kwam op twee frames van de zege na een 68 break in frame 11. Selby milderde met een 67 break, maar met hoogstaand snooker potte de Schot een 87 break weg. Selby, die met de rug tegen de muur stond, won de twee volgende frames na breaks van 57 en 101. Daarmee herleidde hij zijn achterstand tot drie frames. In frame 22 kreeg McGill een kans die hij verzilverde met een 82 break.

In de kwartfinales neemt McGill het op tegen de winnaar van de achtste finale tussen de Engelsen Joe Perry (WS-9) en Shaun Murphy (WS-8).

Meer sportnieuws