Genk klopt KV Mechelen na wereldgoal

Foto: Photo News

Genk klopt KV Mechelen na wereldgoal

Print
Mechelen -

Genk heeft KV Mechelen met 1-0 geklopt in Play-off 2A. Na vier wedstrijden tellen beide clubs negen punten. Het was Sergey Milinkovic-Savic die met een knal in de winkelhaak de punten in Limburg hield.

Genk was niet gerust in de match tegen de Maneblussers. Achter De Kazerne kreeg het vorige week slaag (4-0), de zevende zege op rij voor KV Mechelen. Winst in Genk stond voor de Mechelaars bijna gelijk met een eerste plaats in de poule en een ticket voor de barrages van Play-off 2. Maar het was al van het seizoen 1996-1997 geleden dat Mechelen in Genk kwam winnen en daar kwam deze vrijdag dus geen verandering in.

Gedwongen wissels

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Genkenaar Cissé eiste een strafschop, net als ploegmaat Thomas Buffel en tegenstander Veselinovic. Veel kansen kregen we niet te zien, wel twee gedwongen wissels. Gelegenheidsback Walsh viel geblesseerd uit bij de Limburgers en werd door Ndidi vervangen. En bij de bezoekers kwam de vertrekkende Biebauw al na vijf minuten de geblesseerde Moris vervangen.

De tweede helft bracht meer opwinding. Genk ging op zoek naar dat belangrijke doelpunt, en dat lukte zowaar, en hoe! In de 59ste minuut trapte Milinkovic-Savid van buiten het strafschopgebied de bal recht in de winkelhaak. Biebauw kon niet anders doen dan bewonderend toekijken. Enkele minuten later stond het ei zo na 2-0, maar de poging van Buffel hobbelde naast.

Mechelen wilde zich niet gewonnen geven, maar toen Cocali de doorgebroken Monrose neerhaalde kreeg de verdediger logisch rood. KV Mechelen herstelde zich niet en ging dus met 1-0 onderuit. Dat had gerust meer kunnen zijn, maar vooral Siebe Schrijvers miste de kansen. Uiteindelijk kwamen de Limburgers aan zestien schoten op doel, de bezoekers moesten het met zes doen.

Door de winst hijst Genk zich naast Mechelen in de stand in Play-off 2A, maar de Maneblussers hebben een beter doelsaldo (+7 tegen 0).

Meer voetbalnieuws