Kleine artiesten, oude motoren, handtekeningen en vintage koffiemolens

Foto: Margo Tilborghs

Kleine artiesten, oude motoren, handtekeningen en vintage koffiemolens

Print
Essen - Essen kent veel verenigingen die zich uitleven met muziek en dans. Tijdens de Week van de Amateurkunsten, laat vzw Kobie ze verbroederen. Je kan er ook terecht voor een retro vintagebeurs, een handtekeningenverzameling en de Oude Segmententoer.

Tijdens ‘De kleine artiest’ nemen jonge amateurs zondag 26 april plaats op de kiosk in het Karrenmuseum. Muziekschool Muzarto stuurt leerlingen van de afdelingen dans, woord en muziek. Ook MusicXpress, het instaporkest van de Verenigde Statievrienden, treedt aan.

Accordeonvereniging Hoger Streven maakt voor de gelegenheid een speciale jeugdgroep. Dansers van de turnkringen ‘Sport en Spel’ en ‘Vlug en Blij’ zorgen voor een aangename afwisseling. U bent welkom vanaf 13.30u, de toegang is gratis.

Tussen 11 en 18u kunt u komen snuisteren op de retro vintagebeurs. Allerlei voorwerpen zoals oude naaimachines, manden, teilen, zeven, kruiken, ketels, koffiemolens en beelden worden er tentoongesteld en verkocht. Tussen 9 en 11u kunt u ook nog oude motorfietsen bewonderen. De Veteraan Motoren Club regio Vlaanderen organiseert dan namelijk voor de negende keer de Oude Segmenten Tour met allemaal motoren met een bouwjaar tot en met 1940.

Tijdens de Erfgoeddag op zondag kun je op een boogscheut van het Karrenmuseum de tentoonstelling ERF bezoeken in de parochiezaal van Heikant, Heikantstraat 138. Diverse handtekeningen van beroemdheden uit binnen- en buitenland worden getoond onder het motto: Wat laten de vip’s ons na ? Er is ook een handtekeningensessie van enkele sporters uit de buurt. Je kunt er terecht tussen 10 en 18u. Ook hier is de toegang gratis.

Tips om te Doen!