Retro Feestweekend stuurt Heffen terug in tijd

Foto: LDN

Retro Feestweekend stuurt Heffen terug in tijd

Print
Mechelen / Heffen - Concertband Heffen viert in het weekend van 8 tot en met 10 mei zijn tienjarig bestaan met een Retro Feestweekend in een spiegeltent op het dorpsplein van Heffen (Mechelen). Een legerkamp herinnert aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het tienjarig bestaan van Concertband Heffen is de aanleiding om zich even onder te dompelen in de Fifties and Sixties. Het feest wordt op vrijdag 8 mei ingezet met een algemene quiz in zaal Grétry (Kazernestraat). “Bij voldoende deelnemers bekronen we ook ‘De slimste straat van Heffen’. We voorzien een ouderwetse prijzentafel met kippen, pensen, hespen en mogelijk ook een varkenskop”, weet Bosmans.

Het feest barst helemaal los op zaterdag 9 mei . Op het speelplein Kiekeboe zal een legerkamp opgesteld worden naar aanleiding van het einde van de Tweede Wereldoorlog, zestig jaar geleden. “We komen met vijftien oude legervoertuigen en tien tenten naar Heffen. Het is niet de bedoeling om er oorlogje te komen spelen. We willen vooral een educatief beeld schetsen van de tijd van toen”, zegt Roger Vermeylen, ondervoorzitter van Operation Neptune, die dit spektakel organiseren.

Vanaf 10u is er een retro- en vintagemarkt in de Grétry en een brocante en memorabilia op het Dorpsplein, rond de spiegeltent. Wie zin heeft, kan deelnemen aan oude volksspelen. Tussen 13 en 17u zijn er optredens van harmonies en fanfares.

Radio Modern

De apotheose (vanaf 19.30u) is de Radio Modern afterparty in de spiegeltent. “Een retro swingfeest met knallende live-bands, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en rockers. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Concertband Heffen. Zij brengen voor de gelegenheid een programma vol swingende klassiekers, van onder andere Glenn Miller en Benny Goodman. Maar er valt nog veel meer te beleven op zo’n Radio Modern-feest. Er is het beauty boudoir waar de dames een retro make-over krijgen. Bovendien krijgen de bezoekers er enkele danspasjes aangeleerd”, zegt Ward Bosmans  van Concertband Heffen.

Zondag 10 mei biedt café Malvine een podium aan talenten uit de regio, van 14 tot 18u. Een jury kiest de acht beste acts uit voor een optreden. Belangrijk voor de Concertband is dat zowel de Koning Boudewijnstichting als Electrabel met 5000 euro over de brug komen voor de laagdrempelige jeugdwerking van de Concertband.

www.concertbanheffen.be en www.cafemalvine.be 
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio