Team Mega Ferre loopt voor Kinderkankerfonds

Foto: Bart Roggeman

Team Mega Ferre loopt voor Kinderkankerfonds

Print
Kontich - Met bijna 40 lopers en in helblauwe shirts maken ze zondag hun opwachting in de Antwerp 10 Miles: het team rond Mega Ferre, de 5-jarige jongen uit Kontich die sinds november 2013 strijdt tegen kanker.

Ferre Deene Grignard, het zoontje van Lotti Walters en Stefaan Grignard, lijdt aan neuroblastoom, een zeldzame en agressieve kanker. Voor iedereen in zijn omgeving is hij Mega Ferre, want zijn opmerkelijke levenslust laat niemand onberoerd. Vanuit verschillende hoeken werden al tal van benefietacties op poten gezet. “Ook aan het Kinderkankerfonds hebben we veel te danken. Daarom wilden we graag iets terug doen. Met de Antwerp 10 Miles kunnen we samen een leuke, sportieve namiddag beleven en tegelijk het Kinderkankerfonds steunen", zegt papa Stefaan.

Hij richtte daarvoor de Faceboekgroep 'Team Mega Ferre loopt voor Kinderkankerfonds' op. "Maar eind februari is Ferre jammer genoeg hervallen. Een zware klap, want hier konden ze voor Ferre niets meer doen. Uiteindelijk ze we in Duitsland terecht gekomen. Het gaat nu weer beter, maar dat wil niet zeggen dat Ferre genezen is", vertelt Stefaan.

"Bij sommigen rees de vraag of we dan niet beter voor hem persoonlijk zouden lopen, maar we stonden erop dat het doel het Kinderkankerfonds bleef. We zijn in totaal met een mooie groep van 39 vrienden, collega's, familie en zelfs onbekenden met vertegenwoordiging in alle categorieën. Wie wil sponsoren, heeft daar vrij de keuze in hoe."

Het team vind je zondag ook aan een standje bij Aleris in het bedrijvendorp.