Delfine Persoon verdedigt WBC-wereldtitel voor het eerst in het buitenland

Foto: BELGA

Delfine Persoon verdedigt WBC-wereldtitel voor het eerst in het buitenland

Print
Delfine Persoon verdedigt zaterdag in de Sternesaal in het Zwitserse Bern haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. Haar tegenstandster is de Zwitserse Europese kampioene Nicole Boss. De 30-jarige Persoon staat voor haar 34e kamp. Tot nu toe telt ze 32 zeges (waarvan 15 met knock-out) tegenover één nederlaag.

Persoon veroverde haar WBC-wereldtitel op 20 april 2014. Toen won ze in Zwevezele op punten van de Argentijnse Erica Anabella Farias. Daarna verdedigde ze haar titel met succes tegen de Australische Diana Prazak, die verloor met technisch knock-out.

Zaterdag is Persoon de favoriete voor de zege, maar het valt af te wachten hoe ze op de omstandigheden zal reageren. Ze treedt namelijk voor het eerst in het buitenland aan. Haar eerste Europese titel behaalde Persoon tegen Boss, maar die kamp dateert al van maart 2011. Persoon gaf de Europese gordel nadien op om zich op de wereldtitel te richten. Die heeft ze nu al een jaar in handen. Persoon is verder ook WIBF-, WBF- en WIBA-wereldkampioene.

De 35-jarige Boss werkte in haar carrière al 19 kampen af. Ze won 13 keer, waarvan zevenmaal met knock-out. Verder verloor ze vier keer en eindigden twee kampen onbeslist.
 

Meer sportnieuws