Premier Michel stuurt door misverstand zijn kat naar politievergadering

Foto: Photo News

Premier Michel stuurt door misverstand zijn kat naar politievergadering

Print

De politievakbonden, minister van Binnenlandse Zaken en premier Charles Michel zitten maandag opnieuw samen. Vrijdag stond een vergadering gepland, maar door een misverstand tussen de diensten van Binnenlandse Zaken en de eerste minister met betrekking tot de agenda, was die laatste niet aanwezig. “Een teleurstelling”, zeggen de bonden in een gemeenschappelijke mededeling.

“We hebben nogmaals onze grieven uiteengezet”, aldus Vincent Houssin van VSOA politie. “Tweede teleurstelling was dat de minister van Binnenlandse Zaken weinig tot geen nieuwe elementen kon voorleggen, ondanks ons herhaaldelijk aandringen, in afwachting van de vergadering met de eerste minister.”

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) blijft bij zijn standpunt dat hij niet kan ingaan op de vraag van de politiebonden om een voorafname te doen op de erkenning van de functie als zwaar beroep, wat een invloed heeft op de pensioenleeftijd. Dat is een debat dat zijn beslag moet krijgen binnen de Nationale Pensioencommissie, waar het wel als één van de prioriteiten zal gelden, zei Jambon vrijdag na afloop van de ministerraad. “Het is een vraag die moet worden beantwoord binnen een globale discussie en waarop we in dit stadium geen voorafname kunnen doen.”

Een nieuwe vergadering tussen de bonden, Jambon en Michel volgt maandag om 11 uur op het kabinet van de eerste minister in de Wetstraat 16.

MEEST RECENT