Deze jurk verdedigt je als het nodig is

Foto: Anouk Wipprecht

Mode

Deze jurk verdedigt je als het nodig is

Print
Of dit is hoe de toekomst van mode er zal uitzien, het is nog maar de vraag. De Nederlandse hightech modeontwerpster Anouk Wipprecht komt met een wel heel bijzondere jurk op de proppen. Door mode met technologie te combineren, brengt ze haar kledingstukken tot leven zoals met deze 'Spider Dress'.

De 3D-geprinte jurk is geïnspireerd op de gedragingen van de spin. Afhankelijk van de snelheid waarmee iemand op je afstapt, zal de jurk via inteltechonolgie die signalen interpreteren en er gepast op reageren. Wanneer het nodig is, schieten de armen in een soort van verdedigingspositie.

De ontwerpster is met deze jurk niet aan haar proefstuk toe. Eerder ontwierp ze ook al de 'Synapse Dress' die inspeelt op de gevoelens van de drager, zoals stress of verstrooidheid. Maar ze ontwerpt ook voor bekende sterren. Zo schitterde Fergie tijdens de Superbowl in een ontwerp van de Nederlandse en ook Britney Spears draagt een futuristisch exemplaar in een van haar videoclips. 'Ik wou mijn mode tot leven brengen en met robotics lukt dat nu ook echt', klinkt het bij Anouk Wipprecht.

 

NIET TE MISSEN