Op Apple plassende droid duikt op in Pakistan

Verrassende ontdekking op kaart in Google Maps

Op Apple plassende droid duikt op in Pakistan

Print

Rawalpindi, zegt dat u iets? Het Pakistaanse dorpje telt enkele ruïnes, marktplaatsen en heiligdommen, maar is vooral interessant als je het bekijkt via Google Maps.

Het was een medewerker van de website Cult of Android die op het tafereel stuitte. Wie het dorpje Rawalpindi in Pakistan opzoekt, ziet daar een afbeelding van de droid van Android die plast op het logo van Apple.

Google houdt ervan om grapjes te verwerken in haar kaarten en applicaties en is er nu weer in geslaagd om heel wat aandacht te krijgen door zo’n mop. Een woordvoerder van Google benadrukt bij Business Insider dat niemand van Google achter de grap zit, maar dat iemand via de MapMaker-software heeft toegeslagen.

Wie zo’n toevoeging doet via MapMaker, ziet zijn werk daarna nog geëvalueerd door andere gebruikers. De grap moet door de mazen van het net geglipt zijn en het is dan ook de vraag hoe lang de plassende droid nog online zal staan. ‘We werken eraan en halen het zo snel mogelijk weg’, zegt de woordvoerder.

Apple en Google zijn grote rivalen op de smartphonemarkt. De reacties op de stunt van de Google-fan zijn verdeeld. Sommige gebruikers kunnen er hartelijk om lachen, maar andere noemen het op sociale media een misplaatste grap en zelf wansmakelijk.

Het tafereel is (tot het offline gehaald wordt) hier te bekijken.

MEEST RECENT