Guardiola speelt met Bayern tegen ‘zijn’ Barcelona in halve finales Champions League

Foto: REUTERS

Guardiola speelt met Bayern tegen ‘zijn’ Barcelona in halve finales Champions League

Print

Bayern München-coach Josep Guardiola mag zich voorbereiden op een emotioneel weerzien. De Spanjaard kijkt in de halve finale van de Champions League zijn ex-club Barcelona, waar hij als succestrainer de deur dichttrok, in de ogen. In de andere halve finale speelt Real Madrid tegen Juventus.

‘Het zal de eerste keer zijn dat ik terugkeer naar Barcelona, dus het wordt speciaal en emotioneel voor mij’, reageerde Guardiola, die met Barcelona in vier jaar dertien prijzen won. Het treffen tussen Barça en Bayern, twee ploegen die momenteel in topvorm zijn, wordt een heruitgave van de halve finales van het kampioenenbal van 2013. Toen gaf de Duitse Rekordmeister de Catalanen een pandoering van jewelste en won het met afgetekende 4-0 en 0-3 cijfers. Later dat jaar pakte Bayern ook de eindzege in de Champions League.

Ook voor Thiago (Bayern München) en Rafael Alcantara (Barcelona) wordt het een emotionele wedstrijd. De broers zijn samen opgegroeid in Barcelona, maar Thiago transfereerde in 2013 naar München. Het is de eerste keer dat de twee broers tegenover elkaar staan in een officiële wedstrijd.

Real favoriet

In de andere halve finale treffen Juventus en Real Madrid mekaar. Beide clubs hadden het zwaar in hun kwartfinales en schakelden respectievelijk AS Monaco en Atletico Madrid erg moeizaam uit. Real, dat vorig seizoen in de finale van de Champions League stadsgenoot Atletico klopte, is op papier duidelijk favoriet tegen de Oude Dame, dat voor het eerst sinds 2003 in de halve finale staat. Real Madrid kan nog steeds de eerste ploeg worden die de Champions League-titel met succes verdedigt.
 

Het programma van de halve finales in de Champions League voetbal

Heenwedstrijden:

Dinsdag 5 mei: Juventus (Ita) - Real Madrid (Spa)
Woensdag 6 mei: FC Barcelona (Spa) - Bayern München

Terugwedstrijden:

Dinsdag 12 mei: Bayern München (Dui) - FC Barcelona (Spa)
Woensdag 13 mei: Real Madrid (Spa) - Juventus (Ita)

De finale (Juventus/Real - Barcelona/Bayern) wordt op 6 juni in het Olympisch Stadion in het Duitse Berlijn gespeeld.

MEER VOETBALNIEUWS