Polder 10 Miles “concurreert”  met Antwerp 10 Miles

Foto: gva

Polder 10 Miles “concurreert” met Antwerp 10 Miles

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Duizenden getrainde joggers lopen zondag de Antwerp 10 Miles. Het grootste loopfestijn in ons land, krijgt voor het tweede jaar op rij ‘concurrentie’ uit de polderdorpen. Diezelfde dag wordt in Berendrecht en Zandvliet De Polder 10 Miles gelopen.

Je moet het durven, in concurrentie gaan met het grootste Belgische loopgebeuren. Maar initiatiefneemster Marie Adriaenssens schrikt daar niet voor terug en organiseert op de hoogdag van het joggen voor het tweede jaar op rij een loopwedstrijd door de polderdorpen.

“Ach, je kan hier moeilijk van concurrentie spreken”, lacht Marie Adriaenssens, “want vorig jaar stonden er welgeteld drie deelnemers aan de startlijn. Het voordeel is wel, dat al onze deelnemers verzekerd waren van een podiumplaats en dat is in Antwerpen zeker niet het geval.”

 “Het is vooral het wegvallen van de drukte en het lawaai dat onze deelnemers aantrekt. Zondag lopen we langs de mooiste stukjes polder. Partners en familie of vrienden kunnen hun joggers met de fiets of de fietskar overal volgen. De Polder 10 Miles is nog een echte familiehappening. Dat vind ik trouwens goed, want als organisator zou ik niet weten wat doen moesten er plots enkele honderden deelnemers zich aanmelden”, geeft Marie Adriaenssens toe. De joggers vertrekken zondag om 15u aan de Derdeweg in Zandvliet voor een polderloop van tien mijl.

Lees het volledige artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen, editie Stad.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio