Mertens neemt het op tegen Club-killer in halve finales Europa League

Foto: AFP

Mertens neemt het op tegen Club-killer in halve finales Europa League

Print

Rode Duivel Dries Mertens neemt het in de halve finales van de Europa League op tegen Dnipro Dnipropetrovsk, de ploeg die Club Brugge donderdagavond uitschakelde. In de andere halve finale spelen Sevilla en Fiorentina tegen elkaar.

Het Napoli van Rode Duivel Dries Mertens botst in de halve finales van de Europa League voetbal op het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk, de boeman van Club Brugge. Dat is het resultaat van de loting van vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon.

Napoli ontdeed zich in de kwartfinales van het Wolfsburg van Kevin De Bruyne (1-4 winst en 2-2). Dnipro schakelde Club uit dankzij een late treffer van Shakhov (0-0 en 1-0). De Italianen openen op eigen veld tegen Dnipro.

In de andere halve finale werden het Spaanse FC Sevilla en het Italiaanse Fiorentina aan mekaar gekoppeld. Sevilla, de winnaar van de Europa League van vorig jaar, schakelde Zenit Sint-Petersburg met Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel uit, terwijl La Viola de maat nam van Dinamo Kiev. Sevilla opent de debatten tegen de club uit Firenze op eigen veld.

De halve finales worden op 7 (heen) en 14 mei (terug) gespeeld. De grote finale is voor 27 mei in het National Stadium in het Poolse Warschau.

Halve finales Europa League:

Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk

Sevilla - Fiorentina

MEER VOETBALNIEUWS