Studio Brussel reageert hilarisch op plotse dood hoofdpersonage Grey’s Anatomy

Foto: © VRT Lies Willaert

‘Er zinken elke dag bootjes in de Middellandse Zee, maar McDreamy sterft natuurlijk maar één keer’

Studio Brussel reageert hilarisch op plotse dood hoofdpersonage Grey’s Anatomy

Print

Studio Brussel maakte deze ochtend het nieuws bekend dat Mc Dreamy in het nieuwe seizoen van Grey’s Anatomy door een noodlottig ongeval om het leven komt. En dat zette bij heel wat kijkers kwaad bloed. Radiopresentator Stijn kroop daarop in zijn pen en kwam met een verbazend ‘excusesberichtje’ aanzetten.

‘Liefste luisteraars van Studio Brussel,

Deze ochtend heb ik jullie met veel spijt in het hart moeten vertellen dat Dr. Derek Shepherd aka McDreamy schielijk is komen te overlijden na een tragisch verkeersongeluk. Over de juiste toedracht van het ongeval (onvoorzichtigheid? alcoholmisbruik?) hebben noch Katrien van Het Nieuws, noch mezelf enige informatie gegeven. We hebben dit bewust vermeden omdat er in dit geval sprake zou kunnen zijn van ?#?spoilergevaar?.

Toch hebben heel wat luisteraars ontgoocheld gereageerd. Ze wilden liever zélf ontdekken hoe de serie zou evolueren in plaats van het pijnlijke nieuws op de radio te horen. Daar heb ik begrip voor en ik wil me bij gevolg excuseren voor de geleden schade. Als journalist is het mijn taak om iedereen zo juist mogelijk te informeren. Over ALLES wat in de wereld gebeurt. Ook het verschrikkelijke nieuws. Al moet ik wel toegeven dat ik de impact van dit nieuwsfeit grondig had onderschat. Er zinken elke dag bootjes in de Middellandse Zee, maar Dr McDreamy sterft natuurlijk maar één keer. Het spijt me. Ik had het nieuws niet, of met meer voorzichtigheid, aan jullie moeten mededelen. Ik begrijp de woede. Op Twitter schreef een meisje dat ze hoopte dat ik verdronk in ‘a hot bowl of dicks’. Ik weet niet of zoiets erger is dan wat Mc Dreamy heeft meegemaakt, maar ik begrijp dat het eerder negatief was bedoeld. Ik neem daar akte van.

Maar ik zou ook om sereniteit willen vragen. Het nieuws is nog vers. We moeten onze emoties eerst plaatsen, dan verwerken. En laat ons het positief bekijken. Nu we de laatste reeks niet meer moeten bekijken is er meer tijd voor andere leuke activiteiten. Bijvoorbeeld Kubb spelen of parasailing. En als ik nog enkele doktersreeksen in dezelfde sfeer zou mogen aanraden om het goed te maken (en waarvan ik het einde niet ken); ‘spoed’, ‘Medisch Centrum West’ en ‘Die Schwarzwaldklinik’.

Het bericht is intussen –op jullie vraag- van de site en alle mogelijke sociale media gehaald. Dat was niet moeilijk. Het uit ons hart krijgen, wordt veel moeilijker.

Veel sterkte aan iedereen. En sorry,

Stijn’

Liefste luisteraars van Studio Brussel,Deze ochtend heb ik jullie met veel spijt in het hart moeten vertellen dat Dr....

Posted by Studio Brussel on vrijdag 24 april 2015

MEEST RECENT