Echte vrouwen tonen hun 'curvy mode' op Twitter

Foto: *

Mode

Echte vrouwen tonen hun 'curvy mode' op Twitter

Print
Kent u Jamelia nog? De zangeres was getrouwd met een voetballer en had een wereldhit met 'Superstar', maar wie haar naam intikt op Google, ziet vooral controverse over kleding in grote maten. Jamelia had namelijk in een televisieprogramma gezegd dat ze vond dat het maar eens gedaan moest zijn met kleding in grote maten te produceren, wat een storm aan verontwaardigde berichten op sociale media veroorzaakte.

In het programma 'Loose Women' werd de vraag gesteld of de kledingindustrie vrouwen met grote maten wel moet 'aanmoedigen' door plus-size mode te verkopen. 'Ik vind dat iedereen zich comfortabel in zijn vel moet voelen', reageerde Jamelia, die in het panel zat. 'Maar ik vind niet dat mensen aangemoedigd moeten worden om ongezond te leven. Winkelketens moeten er zijn voor de gemiddelde vrouw: geen 'size zero', want dat is geen gezonde maat, maar ook geen grote maten. Dan moet je nog altijd terecht kunnen in gespcialiseerde winkels, maar als je ongezond leeft, zou je je niet zo comfortabel moeten voelen'.

Op sociale media ontstond vrijwel meteen grote verontwaardiging over de uitspraak van Jamelia. 'We zijn er in alle vormen en maten en iedereen verdient het om plezier te hebben in kleding, of we nu maar 34 of maat 46 hebben' reageerde Alice Dogruyol, stichtster van het plus size merk 'Beauty in Curves'. Op Twitter ontstond de hashtag '#wearethethey' ('Wij' zijn de 'zij'), waarmee vrouwen met een maatje meer poseren in kleding waarin zij zich mooi voelen.

 

Jamelia heeft ondertussen gereageerd en gezegd dat ze vindt dat haar uitspraken uit zijn context gerukt werden. 'Het is moeilijk om je mening te geven als die overal verkeerd wordt neergeschreven'.

NIET TE MISSEN