© AFP

Raakt De Bruyne fit voor Duitse topper?

Kevin De Bruyne miste de Europa League-partij van Wolfsburg tegen Napoli door een voetblessure. Of de Rode Duivel zondag kan aantreden in de competitietopper op het veld van Mönchengladbach, is nog maar zeer de vraag.

jvdm

‘Het zal heel erg nipt worden’, vertelde Dieter Hecking, coach van het nummer 2 in de Bundesliga, donderdagavond na het 2-2 gelijkspel van zijn team in Napels. ‘Ik hoop in ieder geval dat ik woensdag weer op hem kan rekenen tegen Arminia Bielefeld.’ Wolfsburg speelt dan tegen de verrassende derdeklasser in de halve finales van de Duitse beker. De 23-jarige De Bruyne sukkelt met een kneuzing in de voet.

Wolfsburg is na de draw tegen Napoli, waar Dries Mertens raak trof, uitgeschakeld in de Europa League. Mertens en co kennen hun tegenstander in de halve finales vrijdagmiddag.

In de competitie volgt Wolfsburg als tweede op 12 punten van het ongenaakbare Bayern München. Mönchengladbach deelt met Bayer Leverkusen de derde plaats, 7 punten achter Wolfsburg. Er staan in de Bundesliga nog vijf speeldagen op het programma.

Meer sportnieuws