NBA. Golden State, Cleveland en Chicago hebben kwalificatie binnen handbereik

Foto: USA Today Sports

NBA. Golden State, Cleveland en Chicago hebben kwalificatie binnen handbereik

Print

Golden State, Cleveland en Chicago hebben donderdag alle drie ook hun derde wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs in NBA gewonnen. Ze hebben in hun best-of-seven nog een zege nodig om door te stoten.

In de Western Conference haalde Golden State het na een verlenging met 119-123 bij New Orleans. Stephen Curry was dé man bij de Warriors. Hij tekende in het Smoothie King Center voor 40 punten. Bij de verliezende Pelicans scoorde Anthony Davis 29 punten.

Golden State, het sterkste team uit de reguliere competitie (67 zeges in 82 matchen), kan de klus zaterdag afmaken wanneer beide ploegen elkaar een tweede keer treffen in New Orleans.

LeBron James leidde Cleveland met 31 punten voorbij Boston. De Cavaliers haalden het met 95-103. Zondag moeten de Celtics absoluut winnen in hun eigen TD Garden om nog een kans(je) te behouden op kwalificatie voor de tweede ronde.

Nog in de Eastern Conference knokte Chicago zich na twee verlengingen voorbij Milwaukee. Met 34 punten had Derrick Rose het grootste aandeel in de 106-113 zege van de Bulls. Die kunnen het zaterdag afmaken wanneer de twee teams elkaar opnieuw ontmoeten op het terrein van de Bucks.

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de tweede ronde (halve finales van de Conferences).

Uitslagen van de donderdag gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) (best-of-seven):

EASTERN CONFERENCE

Boston - Cleveland 95-103

(Cleveland leidt met 3-0)

Milwaukee - Chicago 106-113 (na 2 verlengingen)

(Chicago leidt met 3-0)

WESTERN CONFERENCE

New Orleans - Golden State 119-123 n.v.

(Golden State leidt met 3-0)

Meer sportnieuws