Nieuwe stationswerf start op aan Brusselsesteenweg

Foto: Joren De Weerdt

Nieuwe stationswerf start op aan Brusselsesteenweg

Print
Mechelen - Voor het enorme stationsproject in Mechelen start vanaf maandag 4 mei een nieuwe werfzone op aan de Brusselsesteenweg. Net in de buurt waar zich eind maart een verzakking heeft voorgedaan.

Aan het kruispunt met de Kruisbaan zijn de werkzaamheden nog steeds aan de gang. De herstelling van de verzakte wachtput en de ingeklapte riolering kost de stad 400.000 euro.Net daar start nu ook de werf op voor de bouw van een brugdek voor het project Mechelen in Beweging.

Maar dat brengt volgens de projectleiders geen extra verkeershinder met zich mee. “We zorgen ervoor dat er in elke richting een rijstrook beschikbaar blijft. Vanaf juli zullen er dat in de richting van de E19 zelfs twee zijn. We hebben gemerkt dat die richting meer verkeer slikt”, stelt Rudy Van Camp.

De werfzone is nodig om een nieuw brugdek te bouwen dat later onder de spoorlijn Mechelen-Brussel wordt geschoven. Aan de andere kant, in de Stenenmolenstraat, werd reeds zo'n brugdek gebouwd. Later moeten daar treinen over rijden. In 2018 moet een nieuwe ontsluitingsweg, de zogenaamde tangent, Mechelen-Zuid verbinden met de N15 aan de Nekkerhal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio