Zestig procent residentie Guldendal verkocht

Hanelore Myle met haar kinderen Willem en Liesbet op de werf van Guldendal. Foto: Joren De Weerdt

Zestig procent residentie Guldendal verkocht

Print
Mechelen - Op een oude industriële site in Mechelen-Zuid is donderdag de eerste steen gelegd van residentie Guldendal. De woningen zijn volop in aanbouw. Zestig procent is verkocht.

Bouwheer Willemen Real Estate plant komend weekend verkoopdagen op de site tussen Guldendal en de Dijk- en de Belgradestraat. In de nieuwe woonwijk tussen de Leuvense Vaart en de Brusselsesteenweg verrijzen 29 gezinswoningen en 39 appartementen. Gedelegeerd bestuurder Johan Willemen, burgemeester Bart Somers (Open Vld) en schepen van Wonen Greet Geypen (Open Vld) hebben gisteren symbolisch de eerste steen gelegd van de nieuwe residentie.

Dichtbij stadscentrum

Hanelore Myle liet eind 2013 al haar oog vallen op het project. Van origine is ze West-Vlaamse, maar sinds 1988 woont ze in de Dijlestad. “Toen vond ik het maar een sombere stad. Maar met de jaren zie ik ze almaar liever. De stad is opgefrist en ook de mensen zijn vrolijker geworden”, zegt ze. Mevrouw Myle was op zoek naar een woning dichtbij het stadscentrum voor haar en haar drie kinderen Willem, Michiel en Liesbet.

“Ik wilde graag in de binnenstad wonen, maar dat is nogal duur en het is ook moeilijk om er een garage te vinden. Dat voordeel heb je hier wel, en ook het station is vlakbij voor de kinderen die studeren”, vertelt ze. De bouw van de woningen is gestart in de herfst van 2014. Sindsdien volgt Hanlore Myle om de twee weken de werf op. “Ik kijk er naar uit om te verhuizen. Met de fiets ben ik zo in het centrum”, zegt ze.

Tot 332.000 euro

De woningen die te koop worden aangeboden, hebben een bewoonbare oppervlakte van 180 vierkante meter, en tellen vier of vijf slaapkamers. Ze zijn beschikbaar in twee types: eentje met twee bouwlagen en de garage in de woning zelf, of een tweede met een verdieping meer. De wagen moet u dan wel bovengronds ergens parkeren. Een huis kost tot 332.000 euro zonder kosten.

Appartementen tot 108 vierkante meter. kosten maximum 267.000 euro. Ze hebben twee of drie slaapkamers en ruime terrassen. Iedereen heeft ondergronds een staanplaats en een berging.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio