Antwerp beducht voor protestmars

De supporters van The Great Old komen zaterdag een uur voor de wedstrijd samen om een protestmars te houden tegen het huidige bestuur. Iedereen vreest het ergste. Foto: WAS

Politie, bestuur en supporters op hun hoede voor ‘corteo’ zaterdag

Antwerp beducht voor protestmars

Print
Deurne -

De fans van tweedeklasser Antwerp FC houden zaterdag rond de Bosuil een protestmars. Tegen het huidige bestuur, hopend op een toekomst na volgende week. Politie, club én supporters zijn op hun hoede.

Volgende week maandagavond mag Antwerp zijn licentiedossier voor de laatste keer verdedigen, bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Ten vroegste eind volgende week kent de oudste club van het land het verdict: toch een nieuw seizoen in tweede klasse of zakken naar derde én mogelijk zelfs een faillissement.

Als het maandagavond fout loopt bij het BAS, is komende zaterdag historisch. De verder onbelangrijke laatste seizoenswedstrijd, tegen Bergen, kan in het slechtste geval de laatste thuiswedstrijd in de geschiedenis van de club zijn.

Onder impuls van enkele die hard-fans werd daarom een heuse ‘corteo’ of supportersprocessie in gang gezet. Tegen het huidige bestuur onder leiding van de tandem Hofmans-Verhaegen.

Duizend fans

Hun oproep werd in geen tijd opgepikt door alle supportersorganen: van de Antwerp Supporters Adviesraad over supportersvereniging Act As One tot de Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC). Resultaat: zaterdag verzamelen een uur voor de wedstrijd honderden, wellicht meer dan duizend fans, aan supporterscafé The Great Old, om vervolgens in een protestmars richting Bosuiltribunes te marcheren.

De intentie is nobel: de fans willen hun kritische stem laten horen. En benadrukken dat er niet met het belangrijkste bloed van de club mag gesold worden: de enorme rood-witte aanhang. Maar of die nobele bedoeling ook tot een vreedzaam protest zal leiden, is de vraag.

Lees het hele verhaal met reacties vrijdag in Gazet van Antwerpen

Meer voetbalnieuws