© BELGA

Gilbert toch twijfelachtig voor Luik-Bastenaken-Luik: ‘Vandaag beslissen we’

Philippe Gilbert is hoogst twijfelachtig voor Luik-Bastenaken-Luik. Donderdag kwam een blessure aan de knie aan het licht bij de kopman van BMC. ‘Hij is onzeker voor de start van Luik-Bastenaken-Luik’, aldus ploegleider Valerio Piva. Vandaag rijdt Gilbert nog zo’n honderdtal kilometer. Die zullen de doorslag moeten geven of de Belgische coureur fit is om te starten zondag.

wic

Philippe Gilbert kwam in de Waalse Pijl van woensdag zwaar ten val, waardoor de rechterkant van zijn lichaam gekneusd is. Slapen kon hij daardoor nauwelijks in de nacht van woensdag op donderdag. ‘Hij heeft urenlang geen oog dichtgedaan door de pijn’, vertelde BMC-ploegleider Valerio Piva in La Dernière Heure.

Even leek het nog alsof Gilbert Luik-Bastenaken-Luik zonder problemen zou halen, maar plots dook er een probleem op aan de rechterknie. Daar is een pees geraakt. ‘Mogelijk hebben de pijnstillers die Gilbert nam na zijn val dat probleem een tijdlang verborgen’, verklaart Piva. ‘Daardoor is Gilbert onzeker voor de start zondag.’

Verkenning vandaag geeft de doorslag

Vandaag rijdt Gilbert nog eens honderd kilometer vanaf de Col de la Haute Levée. ‘Door daar aan een zekere intensiteit te rijden, zal Philippe zich een beter beeld kunnen vormen van de ernst van de blessure’, aldus Piva. ‘Dan zal hij weten of hij kan meerijden of niet op zondag. Hoe dan ook zullen we onze beslissing over Gilbert zo lang mogelijk uitstellen: na zijn verkenning op vrijdag hebben we immers nog veertig uur tot de start van Luik-Bastenaken-Luik. Op die tijd kunnen we onze kopman weer op de been krijgen. Moest hij alsnog forfait moeten geven, zal Tejay Van Garderen zijn rol als kopman overnemen.’

In een tweet geeft Gilbert meer uitleg. 'Ik vertrek nu voor een training. Mijn beslissing maak ik om 16 uur bekend op een persconferentie in Chaudfontaine.' Hij vraagt de media om rust tot de persconferentie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws