Twee bejaarden vergiftigd in rusthuis

Het is de tweede keer dat in ’T Hof insuline wordt toegediend aan iemand zonder suikerziekte. De eerste keer dat dat gebeurde, overleed Georges D. Foto: Foto Kurt

Onderzoek naar álle overlijdens van afgelopen twee jaar na onterechte inspuiting met insuline

Twee bejaarden vergiftigd in rusthuis

Print

Het onderzoek naar een mogelijke gifmenger in een West-Vlaams verzorgingstehuis is heropgestart nadat er een tweede slachtoffer is gevallen. Al twee keer gaf iemand een hoogbejaarde patiënt een ­bijna-fatale dosis insuline, terwijl die helemaal geen diabetes heeft.

De eerste feiten dateren van juni 2013, begin dit jaar kwam daar een tweede geval bij. De Brugse federale politie werd ingelicht en reageerde meteen. Al sinds juni 2013 voeren ze immers een moordonderzoek naar de persoon die in hetzelfde rusthuis al een bewoner met insuline inspoot.

‘Na het eerste incident bleven wij zeer waakzaam’, zegt directeur Koen Ramboer van het betrokken woonzorgcentrum. ‘Na twee jaar hebben wij een onregelmatigheid opgemerkt, die we niet konden vatten. Wij houden eraan te benadrukken dat wij toen zelf de eerste stappen hebben gezet naar het gerecht.’

Volgens onze informatie heeft het Brugse gerecht al een huiszoeking uitgevoerd in het rusthuis. De speurders zouden alle overlijdens van de afgelopen twee jaar opnieuw bekeken hebben. Het WZC gaat er echter niet van uit dat er een personeelslid met kwade bedoelingen rondloopt.

MEEST RECENT