Tropische vogel valt kleine Jesse (2) aan in serre Planckendael

Foto: Marc Aerts

Tropische vogel valt kleine Jesse (2) aan in serre Planckendael

Print
Mechelen / Muizen - Elin Coppens en haar zoontje Jesse (2) zijn donderdag in Planckendael aangevallen door een tropische vogel. De peuter hield er schaafwonden aan over en werd verzorgd in de EHBO-post van het dierenpark in Muizen (Mechelen).

De familie Merckx uit Mechelen is abonnee in Planckendael en bezoekt het dierenpark geregeld. Zo ook gisteren, toen Elin Coppens met haar zoontje Jesse Merckx naar de vogelserre trok. “Maar toen mijn zoontje met zijn loopfietsje door de serre reed, kwam er plots een vogel op hem af. Hij viel Jesse aan in het gezicht”, vertelt Elin Coppens. 

In paniek probeerde de mama de wilde vogel weg te schoppen, om haar kind te bevrijden. “Maar ik had vrij veel bij me en geraakte niet weg. Het dier kwam ook op mij af en sprong naar mijn gezicht. Een traumatische ervaring, want het was vroeg en wij waren helemaal alleen in de serre”, zegt de vrouw. 

Uiteindelijk kwam een personeelslid die het hulpgeroep hoorde de moeder en haar zoontje ter hulp. “Hij verzekerde me dat er zeker actie zou worden ondernomen. Volgens woordvoerster Ilse Segers is het de eerste keer dat zich zo’n incident heeft voorgedaan. 
“Wij gaan dit uitzoeken."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio